Предложението за изтребител F-16 беше триумф на лобизма. Това каза президентът Румен

...
Предложението за изтребител F-16 беше триумф на лобизма. Това каза президентът Румен
Коментари Харесай

Президентът Радев: Предложението за изтребител F-16 беше триумф на лобизма

Предложението за изтребител F-16 беше успех на лобизма. Това сподели президентът Румен Радев в „ Годината “ по Дарик радио.
 
„ Думата на 2018 година е автокрация. Това бе годината на демократичния крах. Виждаме, че за следващ път кабинетът харчи големи суми от държавната хазна без правила и постоянно по персоналното убеждение на министър-председателя. Парламентът към този момент не управлява кабинета. А в противен случай, кабинетът прегазва решения на Народното събрание. Виждам също, че изборното законодателство не бе реформирано, машинното гласоподаване се отсрочва още веднъж, ориста на така наречен втори протокол от СИК, който е обект на изборна операция, остава неразбираема, съобщи Радев и уточни, че оттова са намалели и гаранциите да се проведат почтени и демократични избори следващата година.

 
Държавният глава уточни, че предлагането България да избере изтребител F-16 е финалът на автокрацията за тази година.
 
„ Това беше успех на лобизма. Не желая да пазя един или различен вид аероплан – за мен и трите вида са прелестни, летял съм на тях и против тях. Но за разлика от други хора, аз пазя процесът да бъде транспарантен, открит и справедлив. Има два типа избор – първият е, когато държавното управление споделя, че ще заложи на стратегическото партньорство и избира аероплан от страната X, без да го интересуват детайлности. Но за това се изисква политическа храброст и най-много отговорност, която не е присъща за нашите управници “, уточни президентът.

 
„ Те взеха решение да се вършат на демократи в този развой и катастрофираха. Те взеха решение да тръгнат по другата процедура, както се прави на всички места в развитите демокрации. Какво стана обаче? Преди да е завършила работата на тази комисия, един наш политик и то от Вашингтон – Цветан Цветанов, към този момент предопредели избора. Министър-председателят също сподели точната си дума. Неслучайно в навечерието на празника на Военновъздушни сили аз приканих министър-председателя, министрите и депутатите да запазят радиомълчание, до момента в който завърши процедурата, тъй като по този начин се прави в целия свят “, добави още Радев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР